Doi bărbaţi din Prahova au fost condamnaţi la închisoare după ce au dat o spargere într-o casă, în timp ce făceau live pe platforma Tiktok.

Conform datelor din dosar consultate de Fanatik.ro,cei  doi veri din Ploieşti, de 29, respectiv 49 de ani, au intrat într-o casă în dimineaţa zilei de 5 iunie 2023 şi au încercat să fure diverse obiecte, inclusiv scule şi o motocoasă.

Sursa citată scrie că cei doi s-ar fi întâlnit în seara precedentă, au băut împreună şi, după ce au pornit transmisia live pe TikTok, din dorinţa de a strânge câţi mai mulţi urmăritori şi a deveni influenceri, au urmat provocarea unuia dintre spectatori care îi îndemna să facă un jaf.

Prahovenii nu au stat pe gânduri prea mult şi au trecut la fapte. Au ales o casă pe care să o jefuiască, au escaladat un gard şi au intrat pe fereastră în locuinţă, în timp ce transmiteau live tot ce se întâmpla. Mai apoi, tot ca răspuns la o provocare, au distrus televizoarele din casă.

"În seara asta suntem şmecheri şi mâine vă demonstrez eu", a spus unul dintre ei în timpul transmisiunii.

Poliţia a fost alertată de unul dintre urmăritori, iar agenţii de la Secţia 4 din Ploieşti au intervenit şi i-au prins pe cei doi în flagrant, în timp ce ieşeau din casă cu bunurile pe care încercau să le fure.

Spărgătorii au mai avut ce povesti la audieri, pentru că poliţiştii au urmărit integral imaginile de pe TikTok şi au aflat cu exactitate cum s-a desfăşurat totul.

Bărbaţii au fost condamnaţi, luan trecută, la 2 ani, respectiv 2 ani şi 3 luni de închisoare cu executare, de Curtea de Apel Ploieşti, pentru pentru furt calificat şi distrugere. De asemenea, ei trebuie să plătească daunele provocate şi cheltuielile de judecată.

Judecătorii au subliniat gravitatea faptelor, notând că inculpaţii "au transmis în timp real imagini din momentul comiterii infracţiunilor, fiindu-le indiferent că ar putea fi depistaţi". Sentinţa este definitivă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!