Cosmin Bonica a fost amendat de jandarmi pentru conflictul cu reporterul BIHOREANULUI, de la Sânmartin, dar nu şi pentru că l-a lovit pe protestatarul de la Oradea Civică. Motivul? Jandarmeria Bihor nu ar deţine imagini din care să reiasă că afaceristul-politician cu probleme penale l-a lovit pe manifestant.

Informaţia apare într-un mesaj transmis, joi seară, de sublocotenentul Valeriu Macovei, ofiţer de relaţii publice IJJ Bihor, contactat anterior de BIHOREANUL pe marginea scandalului de joi.

"Jandarmeria Bihor nu deţine imagini operative din care să reiasă că în localitatea Sanmartin, la evenimentul pe care l-aţi amintit, s-ar fi săvârşit infracţiunea de loviri sau alte violenţe. Efective din cadrul IJJ Bihor aflate în serviciu la misiunea de asigurare a ordinii publice cu ocazia dezvelirii bustului lui Mihai Viteazul, s-au autosesizat in momentul in care au observat o altercaţie (conflict verbal) între două persoane. După identificarea celor două persoane, în cauză s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu suma de 500 lei, potrivit Legii 61/1991, persoanei care a provocat altercaţia", a transmis Macovei.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Cosmin Bonica (foto) este fost membru PDL, refugiat apoi în anturajul PNL, cu mai multe probleme penale, fiind patronul unei firme de construcţii cu proastă reputaţie, cercetat în mai multe dosare de evaziune fiscală şi arestat preventiv o vreme.

Agresiunile s-au produs la câțiva metri de locul în care, la inițiativa primarului Cristian Laza, a avut loc dezvelirea unui bust al lui Mihai Viteazul, în prezența unui numeros desant de parlamentari PSD veniți din Capitală. În loc să intervină, jandarmii au asistat pasiv la eveniment, ba mai mult, l-au legitimat pe protestatarul agresat și pe reporter

Bărbatul agresat se numeşte Cosmin Blaj şi, în momentul în care Bonica a trecut pe lângă el, deşi nu făcea decât să strige "Ruşine" şi "Hoţii", la fel ca toţi ceilalţi protestatari, a fost îmbrâncit şi a primit un pumn în piept.

În momentul în care reporterul BIHOREANULUI s-a îndreptat spre el şi a început să îl filmeze, Bonica a redevenit violent, cerând să nu fie filmat. Acesta i-a sucit degetele reporterului, reuşind să smulgă telefonul mobil din mâna ziaristului, ameninţând că îl aruncă de pământ şi spunând că are destui bani să îl plătească.

Doi jandarmi au asistat pasivi la scenă şi au refuzat să-l legitimeze pe agresor, iar reporterului i-au spus că nu se poate plânge pentru agresiune decât Poliţiei. După acest episod, Bonica a înapoiat, totuşi, telefonul reporterului, şi s-a retras câteva momente în propria maşină, revenind apoi, însă, alături de oficiali.

"Locul colcăie de infractori, iar Jandarmeria ne legitimează pe noi", au acuzat protestatarii de la Oradea Civică.

Vezi scenele mai jos!