În sala mare a Prefecturii s-a desfăşurat, miercuri, prima şedinţă de Colegiu condusă de actualul prefect, Dumitru Ţiplea. La raport au ieşit două instituţii: Jandarmeria Bihor şi AJOFM Bihor.

Şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, Ioan Bogdan (foto), a precizat că în 2019, jandarmii bihoreni au avut cu 12% mai multe intervenţii decât în anul precedent, totalizând 6.434 de misiuni, cu 22.250 de jandarmi implicaţi. Raportul mai dezvăluie că jandarmii au depistat, anul trecut, 112 autori de 97 de fapte penale şi au constatat 2.048 fapte contravenţionale sancţionate cu amezi în valoare totală de 872.400 lei.

Pe latura de resurse umane, Bogdan a anunţat că, de anul trecut, Jandarmeria Bihor are şi cinci paramedici, după ce colegii săi au participat la cursuri de formare profesională în acest domeniu. Alţi cinci jandarmi au devenit şi alpinişti, iar câte doi s-au specializat în arte marţiale şi în conducerea de ambarcaţiuni pe ape interioare fără regim de navigaţie.

În aceeaşi şedinţă a Colegiului Prefectural, directorul AJOFM Bihor, Békési Csaba, a arătat că la finalul anului trecut judeţul avea 1.908 şomeri, din care 1.782 din aceştia sunt neindemnizaţi. "Cea mai pronunţată categorie în rândul şomerilor sunt cei fără studii sau cu studii primare. Inserţia acestora pe piaţa forţei de muncă este extrem de grea, dacă nu imposibilă", a precizat directorul.