Întrucât în acest sfârşit de săptămână începe un nou sezon fotbalistic în Liga a II-a, unde judeţul Bihor are înscrisă echipa fanion, iar fotbalul naşte cele mai mari pasiuni şi, totodată, poate aduce cu acestea şi incidente pe stadioane, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor a avut loc joi convocarea de pregătire cu responsabilii în organizarea şi desfăşurarea de competiţii sportive.

Printre participanţi s-au numărat reprezentanţii principalelor cluburi sportive din judeţ, ai instituţiei Prefectului, IPJ Bihor, Ambulanţa Bihor, ISU Crişana, ITPF Oradea, Poliţia Municipiului Oradea, Asociaţia Judeţeană de Handbal Bihor, Poliţia Locală Oradea, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor, Direcţia pentru Tineret şi Sport şi societăţile specializate de pază şi protecţie private care au contracte de prestări servicii cu cluburile sportive.

Prima parte a fost una teoretică, unde s-a prezentat o informare cu privire la sezonul competiţional 2012 - 2013, un instructaj cu toţi participanţii şi dezbateri ale prevederilor actelor normative în vigoare. De asemenea, s-au stabilit ultimele detalii cu privire la procedurile de urmat în organizarea competiţiilor sportive în noul sezon competiţional 2013 - 2014.

În cea de-a doua parte, care s-a derulat la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", s-au executat exerciţii comune de pregătire în vederea gestionării unor situaţii în care ordinea şi liniştea publică ar fi conturbată, atât pe itinerariile de afluire / defluire către arenele sportive cât şi în interiorul acestora.

Reprezentanţii Jandarmeriei au făcut, totodată, apel către spectatori să prezinte un comportament civilizat în tribunele arenelor sportive şi să nu introducă obiecte contondente în acestea, cu scopul de a nu crea probleme organizatorilor şi de a prezenta o atitudine prin care liniştea şi siguranţa cetăţeanului să nu fie încălcate.

"În sezonul competiţional 2012 - 2013, au fost întocmite acte de constatare a infracţiunii de port de armă albă şi tentativă de introducere în arenele sportive, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 4300 lei şi interzicerea accesului în arenele sportive. Dintre contravenienţi însă doar unul este bihorean", a precizat căpitanul Ioan Bogdan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei bihorene.