Jandarmii au făcut joi, în propria regie, o simulare de intervenţie în cazul suporterilor violenţi pentru că returul ligii secunde debutează sâmbătă. Responsabilii cu ordinea la meciuri au prezentat planul anti-violenţă pe care l-au pregătit pentru suporterii recalcitranţi şi au precizat în acelaşi timp şi câteva dintre regulile după care intervin la competiţiile sportive.

Astfel, jandarmii pot interveni în urma unei autosesizări, prin intermediul celui care asigură ordinea la clubul sportiv, la intervenţia observatorului partidei sau a altor oficiali. De asemenea ei pot fi solicitaţi să intervină şi la sesizarea spectatorilor.

Practic siguranţa pe stadioane este asigurată în urma unei triumvirat ce are ca bază colaborarea între clubul sportiv organizator, societatea de pază (stewarzii) şi Jandarmerie.

Amenzi şi dosare penale pentru scandalagii

Pe de altă parte, potrivit evidenţelor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, în turul campionatului au fost aplicate trei sancţiuni în valoare de 1.250 de lei. Totodată jandarmii au depistat doi suporteri care încercau să introducă pe stadion materiale pirotehnice, interzise de lege, iar celor doi le-au fost întocmite dosare penale.

Jandarmii atrag atenţia că bihorenii care participă la competiţiile sportive trebuie să cunoască legea care interzice introducerea pe stadioane a armelor, sticlelor, a materialelor pirotehnice şi că este interzis accesul spectatorilor în stare de ebrietate.