Jandarmii bihoreni au confiscat, miercuri, în timpul unor misiuni în zona pieţelor din Oradea, peste 23.000 de petarde, artificii şi pocnitori de la un bărbat în vârstă de 30 de ani care voia să le comercializeze. 

"În urma acestei acţiuni a fost surprins un bărbat de 30 de ani din Oradea, care deţinea în vederea comercializării un număr impresionant de petarde şi artificii de diferite dimensiuni. Persoana în cauză deţinea un număr de 23.420 de petarde, artificii şi pocnitori", se arată într-o informare transmisă de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bihor.

„Vânzătorul” e cercetat, acum, penal. Jandarmii au întocmit actele procedurale pentru infracţiunea de deţinere, transport, folosirea sau orice altă operaţiune cu materii explozive şi au ridicat marfa în vederea confiscării.

Reprezentanţii IJJ Bihor amintesc că efectuarea oricăror operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, conform Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materialelor explozive.