În primele 4 săptămâni ale acestui an, jandarmii bihoreni au acţionat în Oradea, Beiuş şi Ştei pentru prevenirea şi combaterea comercializării ilegale de produse accizablie, realizând 14 acţiuni în pieţele Nufărului, Rogerius, Decebal şi Cetate din Oradea, dar şi în cele din Beiuş şi Ştei.

"Au fost identificate aproape 40 de persoane care comercializau ilegal ţigări sau tutun pentru fumat, netimbrate corespunzător. Dintre aceştia, 6 au fost sancţionaţi contravenţional cu câte 20.000 lei de către lucrătorii DJAOV (Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale) Bihor, ceilaţi fiind sancţionaţi cu avertismente scrise", se arată într-un comunicat trimis, duminică, de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor.

În cadrul acţiunilor, au fost ridicate în vederea confiscării 1955 pachete de ţigări de diferite mărci (peste 40.000 de ţigarete) şi 4,63 kg de tutun pentru fumat.

Numai pe 17 ianuarie au fost confiscate aproape 700 pachete de ţigări şi peste 4 kg de tutun pentru fumat, în urma unor acţiuni desfăşurate în pieţele din Oradea şi Beiuş.