Un echipaj de jandarmi din Bihor a salvat doi sexagenari, după ce casa acestora a fost cuprinsă de flăcări. S-a întâmplat joi, în jurul orelor 15.30, în localitatea Brad din judeţul Hunedoara, unde jandarmii executau un mandat de aducere emis de DIICOT Sibiu.

Oamenii legii erau în autospecială, când au observat casa arzând. „Aceștia au oprit autospeciala și fără să stea pe gânduri au intrat în imobil unde au găsit un cuplu de sexagenari pe care i-au evacuat în siguranță”, se arată într-un comunicat transmis vineri de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor.

Al treilea jandarm din echipaj a rămas să asigure paza şi protecţia persoanei transportate şi a sunat la 112, chemând în ajutor pompierii din localitate.

„Până la venirea acestora, colegii noștri au reușit să întrerupă curentul electric și, cu ajutorul extinctorului din dotarea autospecialei, al găleților și al unui furtun racordat la o sursă de apă, au limitat propagarea incendiului”, a mai transmis Jandarmeria Bihor.

După ce echipajele ISU au preluat misiunea, jandarmii şi-au continuat deplasarea spre destinație. La întoarcerea spre Bihor, jandarmii s-au oprit la familia salvată, pentru a vedea cum se simt cei doi vârstnici, prilej cu care aceştia le-au mulţumit pentru ajutor.