Inspectoratul de Jandarmerie Judeţean Bihor a început pregătirile pentru debutul sezonului competiţional sportiv 2017-2018.

Jandarmii vor asigura ordinea la toate meciurile de liga 1, 2 sau naţională de fotbal, baschet şi polo, iar pentru a se asigura că şi organizatorii ştiu ce au de făcut, au convocat o primă întâlnire cu preşedinţii de cluburi şi asociaţii sportive, dar şi cu reprezentanţii firmelor de pază contractate pentru aceste competiţii.

Potrivit prim-adjunctului IJJ Bihor, colonelul Doru Jarca, jandarmii bihoreni vor participa la meciurile de fotbal ale echipei Luceafărul Oradea, la meciurile de baschet ale CSM CSU Oradea, respectiv la meciurile de polo ale CSM Digi Oradea şi CS Crişul Oradea.

De asemenea, reprezentanţi ai Jandarmeriei, alături de cei ai Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, ai federaţiilor de profil, ai Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport şi ai cluburilor sportive au făcut inspecţia stadionului Iuliu Bodola, a arenei Antonio Alexe şi a bazinului olimpic Ioan Alexandrescu, în vederea omologării lor. "Toate sunt omologate", a declarat Jarca, miercuri, într-o conferinţă de presă.

În aceeaşi conferinţă de presă, comandantul IJJ Bihor, Petru Lung, a ţinut să le mulţumească suporterilor bihoreni, indiferent la care meciuri merg, că nu au creat probleme. Potrivit şefilor Jandarmeriei, bihorenii nu sunt violenţi şi ştiu ce reguli trebuie să respecte când merg la un meci. "Aceste reguli sunt prevăzute de Legea 4/2008. Nu au voie să intre în arenă sau stadion sub influenţa băuturilor alcoolice, să aibă asupra lor obiecte contondente sau arme albe, să nu folosească expresii rasiste, să nu incite la ură, să nu afişeze mesaje xenofobe", a declarat Lung.