Printr-un proiect derulat de Clubul Sportiv Ulpianum, o sută de jandarmi bihoreni vor participa la 35 de antrenamente non-formale în care vor învăţa procedee de luptă corp la corp şi de autoapărare. Lecţiile le vor ţine chiar colegi de-ai lor, campioni în arte marţiale, membri în clubul sportiv. De altfel, clubul este înfiinţat de mai mulţi jandarmi bihoreni.

"Colegii mei au nevoie să fie pregătiţi din punct de vedere fizic şi al sporturilor de contact. Noi suntem des puşi în situaţia de a ne apăra", a explicat inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, maiorul Ioan Bogdan. Tocmai de aceea, IJJ Bihor susţine acest demers.  

Toate echipamentele necesare la antrenamente au fost cumpărate de Clubul Sportiv Ulpianum înc adrul proiectului "Siguranţă prin sport, pentru comunitatea bihoreană", finanţat cu 4.000 de lei de Direcţia Social-Comunitară din cadrul Consiliului Judeţean Bihor.

"Jandarmii astfel pregătiţi vor informa cetăţenii cum să procedeze în diferite situaţii de risc şi vor acţiona mult mai bine din punct de vedere fizic în misiunile de asigurare a ordinii publice din judeţul Bihor", a precizat şi preşedintele Clubului Sportiv, colonel Dorin Crăciun.