Cu ocazia împlirii a 131 de ani de Jandarmerie Română, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor a organizat joi pe platoul din faţa Sălii Polivalente Antonio Alexe un eveniment în care forţele de ordine au vrut să-şi demonstreze profesionalismul.

Deoarece ziua Jandarmeriei cade duminică, luptătorii au sarbătorit-o încă de joi, pentru ca atât elevii aduşi de la şcoli din întreg judeţul cât şi cei mari să poată lua parte la eveniment.

Programul a început cu un exerciţiu gustat de public, de restabilire a ordinii publice în faţa unor protestatari înarmaţi cu bâte şi alte obiecte contondente.

Exerciţiile anti-tero au fost de asemenea spectaculoase şi au constat în salvarea unui grup de ostatici dintr-un autobuz prin folosirea armamentului din dotare şi o intervenţie cu şalupa pe Crişul Repede pentru a neutraliza răufăcătorii aflaţi pe mal.

Exerciţiile de autoapărare i-au lăsat pe cei mici cu gura căscată, însă cel mai aplaudat moment a fost cel în care câinii dresaţi ai Inspectoratului au impresionat prin promptitudinea cu care au răspuns la comenzi precum atacul asupra răufăcătorului sau evitarea obstacolelor.

Laviniu Kovacs