Mini-vacanţa de Rusalii nu înseamnă zile libere pentru echipajele Jandarmeriei Bihor. În fiecare zi din următoarele patru, jandarmii vor avea numeroase misiuni de asigurare a ordinii publice în Oradea şi în judeţ.

"Pentru noi nu este mini-vacanţă, ba chiar din contră. Avem foarte multe misiuni, dar Jandarmeria Bihor are toate forţele, resurse umane şi materiale, pentru asigurarea măsurilor de bună-desfăşurare", a precizat colonelul Petru Lung, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Evenimentele la care jandarmii vor asigura paza şi protecţia începând din 1 iunie sunt Turul Ciclist al Bihorului, Kids Fest în Cetatea Oradea şi sărbătoarea copiilor în Parcul Nicolae Bălcescu. Vineri, în agenda evenimentelor se mai adaugă Campionatul Naţional de Fotbal U15 (zona 8), care se va desfăşura la Stadionul Iuliu Bodola şi Zilele Municipiului Beiuş, cu program întins pe trei zile. Pe lângă toate acestea, sâmbătă, jandarmii vor fi prezenţi în Şanţul Cetăţii Oradea, la Colours Festival.

În plus, joi, vineri şi duminică ei vor asigura paza în gările Episcopia şi Centrală, pe unde vor trece trenuri cu pelerini care pornesc din Budapesta şi merg spre Şumuleu Ciuc (Harghita), unde vor celebra Rusaliile catolice. "De asemenea, duminică vom asigura măsurile de ordine publică la 11 lăcaşe de cult din Bihor", a precizat prim-adjunctul inspectorului şef, colonel Doru Jarca. Potrivit acestuia, în fiecare zi din următoarele patru, cel puţin 90 de jandarmi vor compune efectivele angrenate în misiuni.