Curtea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor a răsunat marţi a focuri de armă, urlete de scandalagii şi sirene, numeroşi jandarmi efectuând mai multe exerciţii demonstrative. Motivul simulărilor a fost vizita a 28 de elevi ai Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiei Federale Germane din Eschwege, respectiv a 8 elevi ai Şcolii Medii de Ordine Publică din Miskolc, Ungaria.

Elevii străini s-au aflat în Oradea cu ocazia unui schimb de experienţă cu Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră Avram Iancu Oradea.

Demonstraţiile jandarmilor orădeni au constat în exerciţii de intervenţie antiteroristă după un scenariu conform căruia un grup de infractori au furat sume mari de bani dintr-o maşină, dar şi în exerciţii de restabilire a ordinii publice, simulând situaţia în care un grup de scandalagii au blocat un drum şi au atacat forţele de ordine publică.

După exerciţiile demonstrative, elevii au putut vedea armele pe care Jandarmeria bihoreană le are în dotare.

Demonstraţiile au fost urmărite cu interes de elevii străini, dar parcă şi mai încântaţi au fost muncitorii care lucrau la renovarea unei clădiri din curtea Inspectoratului de Jandarmi. De îndată ce au auzit focurile de armă, aceştia s-au oprit din muncă şi şi-au îndreptat privirile doar spre jandarmi. Ca şi cum ar fi fost la cinema, doar că acţiunea se desfăşura "live" în faţa lor...