Ioan Mircea Bunta, jandarmul în vârstă de 28 de ani care s-a sinucis marţi seară, după ce a provocat un accident rutier, băut la volan fiind, a mai avut probleme cu legea.

BIHOREANUL a aflat că jandarmul a mai fost anchetat de procurorii Parchetului Militar după ce ar fi bătut un minor, ai cărui părinţi l-au şi dat în judecată pe Bunta, cerându-i daune morale.

Se pare că bătaia a avut loc în 2014, în curtea Palatului Baroc, clădire ce găzduia expoziţia "Aurul şi argintul dacic al României". Bunta se afla în misiune, pentru paza şi protecţia exponatelor, când a prins un grup de adolescenţi care au sărit gardul Palatului. Pe unul dintre ei, jandarmul l-ar fi bătut.

"A fost o anchetă a Parchetului Militar, dar dosarul a fost clasat", a declarat colonelul Petru Lung, comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor, vineri, pentru BIHOREANUL.

Totuşi, părinţii minorului bătut au decis să deschidă un proces la Judecătoria Oradea, cerând daune morale pentru bătaia luată de copilul lor. În faţa judecătorilor, minorul ar fi spus că a primit o lovitură cu pumnul în zona frunţii, cu piciorul în zona toracelui şi în genunchiul de la piciorul drept. Procesul este pe rolul Tribunalului Bihor, după ca Judecătoria Oradea a pronunţat deja soluţia în caz, obligându-l pe jandarm la plata a 770,60 lei cu titlu de despăgubiri şi suma de 500 lei cheltuieli de judecată în favoarea reclamanţilor săi.

Originar din Zalău, jandarmul era fiul unui fost inspector şcolar de limba engleză din acest oraş, Ioan Bunta. Absolvent de şcoală militară, dar şi al Facultăţii de Protecţia Mediului din Oradea, Bunta era necăsătorit.