Costel Dănculea, judoka legitimat la CSM Liberty şi antrenat de Emil Morar şi Alexandru Lungu, a obţinut singura clasare pe podium pentru sportivii români la Cupa Mondială de Judo, desfăşurată pe 26 şi 27 februarie în Varşovia, Polonia.

Sportivul, care este şi subofiţer al Detaşamentului Mobil al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, a obţinut medalia de bronz la categoria 73 de kilograme, după ce l-a învins în finala pentru locul III pe Tsagaanbaatar Khashbaatar, un judoka din Mongolia, campion mondial al categoriei 66 kg.

Orădeanul a ajuns să lupte pentru locul al treilea după ce a fost învins în semifinale de francezul Benjamin Darbelet, care în final a şi câştigat competiţia.

Sportivul, care va împlini 26 de ani pe 3 martie, are şanse mari să se califice pentru Olimpiada din 2012 de la Londra, dacă va continua să obţină clasări bune la următoarele competiţii.

Înaintea competiţiei, Dănculea se afla pe locul 88 în clasamentul mondial, iar cu victoria obţinută va urca aproximativ 25 de locuri. La Olimpiadă se vor califica, însă, doar primii 22 de sportivi clasaţi.