Japonezii singuri îşi pot petrece concediul la Atami alături de o prietenă virtuală, partenera fiind personajul unui joc. Asta datorită faptului că un producător a lansat recent prietena virtuală special destinată bărbaţilor singuri. Aceştia trăiesc o poveste de dragoste cu ajutorul unei console speciale.

"Nu există prea mult romantism în viaţa mea, iar asta mă ajută să fac faţă singurătăţii. Jocul este atât de bine făcut încât simt că m-am întors în timp, în perioada liceului", a declarat unul dintre jucători.

Evident, flacăra iubirii trebuie întreţinută în diversele etape ale programului. Cei mai pricepuţi dintre jucători primesc ca recompensă un sejur în staţiunea Atami, evident alături de prietena virtuală.

"Punem întotdeauna câte două obiecte, chiar dacă este o singură persoană în cameră. Vrem să facem experienţa cât mai reală cu putinţă pentru vizitatori", afirmă directorul hotelului.

Campania a crescut vânzările producătorului de jocuri, iar staţiunea Atami a înflorit, pentru că tot mai mulţi turişti sunt dornici să încerce un astfel de sejur.