Japonia a dominat Campionatele Mondiale de judo de la Budapesta, cu 7 medalii de aur la individual și una în concursul pe echipe mixte, probă desfășurată în premieră.

Bilanțul general al niponilor în capitala Ungariei este de opt medalii de aur, patru de argint și una de bronz, în condițiile în care a participat fără trei campioni olimpici en titre, Shohei Ono, Mashu Baker și Haruka Tachimoto.

Japonia a fost urmată în clasamentul final de Franța (2-0-1) și Mongolia (1-1-4). România nu a cucerit nicio medalie.

În finala pe echipe mixte, Japonia a învins clar Brazilia cu 6-0, medaliile de bronz fiind câștigate de Franța și Coreea de Sud.

România (Cristian Bodîrlău 90 kg, Marcel Cercea 73 kg, Marius Croitoru +90 kg, Ștefania Adelina Dobre 70 kg, Larisa Florian 57 kg, Alexandra Mazilu +70 kg, Daniel Natea +90 kg, Loredana Ohâi 57 kg, Lorena Podelenczki 70 kg, Alexandru Raicu 73 kg, Mark Stoica 90 kg) a fost învinsă de Canada în optimi cu scorul de 4-2.

Proaspăt reales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Judo, Marius Vizer a caracterizat competiţia ca având un succes răsunător. "A fost un Campionat Mondial măreţ. Avem o nouă generaţie de sportivi care vine din urmă. Cred că suntem pe cale să producem cea mai bună generaţie de judoka din toate timpurile pentru Olimpiada de la Tokyo din 2020", a spus Vizer.

Campionatele Mondiale de la Budapesta au avut un buget de premii de 1 milion de dolari.