După un FestiFall de pomină, orădenii mai au ceva de aşteptat până la următorul mare eveniment din oraş: Târgul de Crăciun, dar asta nu înseamnă că între timp agenda locală ar fi goală.

Chiar săptămâna aceasta, Horaţiu Mălăele aduce spectacolul său "Sunt un orb" pe scena Filarmonicii, care, mai spre finalul lunii noiembrie, va găzdui o nouă ediţie a Ora Jazz Festival. Se pregătesc, de asemenea, să ajungă la Oradea şi cei mai cunoscuţi colindători... 

Lux!

Oferta evenimentelor este generoasă încă din această săptămână. Marţi, miercuri, sâmbătă şi duminică, de la ora 19, orădenii sunt chemaţi la Sala Arcadia să vadă spectacolul de teatru-documentar "Lux", creat în cadrul unui proiect ce explorează temerile şi anxietăţile cu care s-a ales această generaţie din cauza pandemiei şi a războiului de la graniţă. 

Regizor este Gabriel Sandu, iar în spectacol joacă actorii orădeni Anda Tămăşanu, Giorgiana Coman, Carina Bunea şi Eugen Neag. Intrarea este liberă, însă sunt obligatorii rezervări prealabile prin email, la organizare.trm@gmail.com. 

Sete de comedie 

Tot în această săptămână, actorul şi regizorul Octavian Strunilă (Complet necunoscuţi / Inimă de ţigan) aduce pe scena Filarmonicii, vineri, de la ora 19, spectacolul "Cum se face", prezentat drept o comedie inspirată din "lumea plină de farmec a culiselor unui spectacol de teatru". Biletele se pot cumpăra la preţuri între 60 şi 80 de lei. 

Sâmbătă seara, pe aceeaşi scenă, va urca Horaţiu Mălăele, cu one man show-ul "Sunt un orb", în care spectatorii se vor putea bucura de inteligenţa şi umorul artistului, care îi va face să râdă, ba poate şi să plângă. Biletele se vând cu 129 lei, respectiv 109 lei - în regim "early bird".

Tango interbelic

Marius ManoleLa Oradea vor ajunge şi alţi actori apreciaţi. Marius Manole (foto), Carmen Tănase şi Maria Obretin aduc pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, tot sâmbătă, comedia "Ce avem noi aici?".

"Se ia o mamă foarte posesivă de băiat, se adaugă băiatul timid, ascultător, dar cu mici derapaje, se presară nişte anunţuri matrimoniale, se picură o femeie superbă, singură şi disperată şi ai deja o comedie care-l dezarmează şi pe cel mai ursuz spectator", spun organizatorii despre spectacol. Un bilet costă 128 lei. 

Săptămâna ce vine, orădenii sunt chemaţi la tango. Cluj Tango Orchestra aduce "cele mai frumoase tangouri româneşti din perioada interbelică, precum şi lucrări pasionale din Buenos Aires". Concertul va avea loc pe 13 noiembrie, de la ora 19, la Filarmonica de Stat, preţul unui bilet fiind de 40 lei.

Seri cu jazz 

Visit Oradea a anunţat organizarea celei de-a III-a ediţii a Ora Jazz Festival, care va avea loc pe scena Filarmonicii în perioada 18-20 noiembrie. Vor fi aşadar trei seri cu jazz în Oradea, cu şase concerte. "Trei concerte sunt susţinute de muzicieni consacraţi: celebra violoncelistă germană Anja Lechner, remarcabilul violonist polonez Mateusz Smoczyński şi versatilul baterist maghiar Szilárd Banai cu grupul său Szilárd Banai & Friends", transmit organizatorii. 

Celelalte trei concerte au ca protagonişti tineri muzicieni: Maridalen din Norvegia, Dearest Sisters din Suedia şi Ariel Bart Trio din Israel. Un bilet pentru o seară costă 70 lei, iar un abonament pentru tot evenimentul 180 lei. 

Vin colindători 

Au fost anunţate deja şi o serie de evenimente pentru luna decembrie. Printre acestea se numără "Micul Prinţ - spectacol pentru oameni mari", cu muzică, story-telling şi teatru, o montare menită să sublinieze profunzimile uneia dintre cele mai citite cărţi din literatura universală. Spectacolul va avea loc pe 13 decembrie, în sala Filarmonicii (preţ 50 lei). 

Tot în decembrie, la Oradea vor ajunge, la fel ca în alţi ani, doi dintre cei mai apreciaţi colindători. Pe 7 decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Fuego va susţine concertul "Stai cu mine de Crăciun!" (un bilet 128 lei), iar pe 13 decembrie, pe aceeaşi scenă, Ştefan Hruşcă va susţine un spectacol (preţ 120 lei) cu bine-cunoscutele "Florile dalbe", "Linu-i lin" şi alte colinde care au îmbrăcat sărbătorile multor români...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!