Şeful delegaţiei FMI la Bucureşti, Jeffrey Franks, a spus că economia României a început să-şi revină şi ar trebui să ajungă la 1,5% în 2011, respectiv la 3,7-4% anul viitor.

"Mediul macroeconomic rămâne, în linii mari, aşa cum am anticipat în vizita noastră trecută. Prin urmare, nu am făcut modificări importante în ceea ce priveşte proiecţiile. Putem vedea semne clare că economia a început să-şi revină şi că se reia creşterea. Aceasta ar trebui să ajungă la 1,5% în 2011, susţinută de exporturi puternice şi îmbunătăţirea treptată a cererii în termen", a declarat şeful delegaţiei FMI.

Potrivit lui Franks, creşterea economică va lua amploare în 2012, când va putea ajunge la 3,7-4%. "Cu toate acestea, inflaţia a crescut mai repede decât am estimat, dar acest lucru s-a datorat, în mare parte, presiunilor generate de preţurile produselor alimentare şi ale combustibililor la nivel naţional, precum şi de creşterile preţurilor administrate", a mai spus Jeffrey Franks.

Şeful delegaţiei FMI a mai spus că România are nevoie să crească investiţiile şi numărul locurilor de muncă, dar şi că trebuie eliminată problema arieratelor.

Totodată, eforturile Guvernului de a obţine fonduri europene nu sunt suficiente.