Poliţia Bihor a anunţat că a început cercetările faţă de o femeie de 34 de ani din Vadu Crişului. "Aceasta este suspectată că în jurul orei 11.10, ar fi acostat o orădeancă pe o stradă din Municipiul Oradea, pe care ar fi convins-o să îi ghicească viitorul, contra sumei de 10 lei. Mai mult, victima a fost convinsă să îi înmâneze suspectei şi un inel şi un lănţişor din aur pe care le avea asupra sa, pentru a-i „dezlega farmecele"", se arată într-un comunicat din partea instituţiei.

Orădeanca i-a oferit bijuteriile, pe care ghicitoarea le-a învelit aparent într-un şerveţel. La un moment dat, femeia din Vadu Crişului i-a înapoiat şerveţelul, spunându-i totodată "clientei" să nu îl deschidă până acasă, pentru ca „dezlegarea" să îşi facă efectul, apoi a încercat să dispară.

Victima a descoperit că a fost înşelată când a deschis şerveţelul, care era gol. Ea a alertat trecătorii, iar aflat zonă, un echipaj de poliţie de la ordine publică a intervenit imediat şi a prins-o pe "vrăjitoare" încă la locul faptei.

"Prinsă de poliţişti, ea a încercat să abandoneze pe jos bijuteriile părţii vătămate, dar a fost surprinsă de poliţiştii orădeni, care au recuperat întregul prejudiciu şi l-au restituit păgubitei. Cercetările au fost preluate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, care au început urmărirea penală în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune", se mai arată în comunicatul IPJ.