Cumpăna dintre ani a fost una mai "colorată" pentru clubul de judo veterani din Oradea. Astfel, o parte din antrenamentul obișnuit de miercurea seara a cuprins verificarea progreselor tehnice de peste an a patru dintre componenți, comisia de examinare fiind formată din sensei Alexandru Chirila, Aurel Pleș, Laci Petras și Aurelian Fleis.

"Sore made 2021… Hajime 2022… Anul 2021 al veteranilor orădeni s-a încheiat  cu un examen pentru obținerea de două centuri portocalii, una verde și una albastră…  Cei patru candidați care au trecut examenul de grad sunt Marius Ilaș, Cristian Horgoș, Tudor Moțiu, Szabo Erno. Inedit pentru mine este faptul că pe vremuri treceam prin aceste proceduri cu niște copii, mai târziu cu tineri elevi, studenți sau militari  și, și mai târziu cu sportivi profesioniști… azi cei patru candidați au fost un economist, un jurnalist, un profesor de protecția mediului și un manager de firmă, care au început judo de la zero ca adulți, și care îl practică pentru dezvoltare personală. Și mai interesant pentru mine este excepționalul exemplu dat de Marius Ilaș, multiplu campion european de karate kyokushin,  posesor al Dan 3 în Karate, care  într-o lume a artelor marțiale și în special a judo-ului,  în care centurile colorate dar și cele  negre sunt aduse de ... Moș Crăciun, respectă tradiția și regulile Căii… Oare de ce mă mir?!   În tot cazul așa ceva mă face să mă ridic de pe canapea și să merg la Dojo și anul viitor!", a transmis, în stilul său caracteristic, sensei Chirilă.

Reamintim că principala performanță competițională pe care mișcarea orădeană de judo veterani  și-a trecut-o anul trecut în cont a fost medalia de bronz cucerită în octombrie, la Campionatul Mondial de Master de la Lisabona, de super-greul Aurel Gavriș. Iar principalul turneu vizat pentru 2022 va fi Campionatul Mondial de la Cracovia, planificat în septembrie.

Cristian Horgoş