Circa 100 de copii şi părinţi au dansat, sâmbătă, în Piaţa Unirii pe celebra melodie "Jerusalema”, atrăgând atenția trecătorilor. 

Cu toţii au participat la un flash mob organizat de şcoala de balet Anette Classic Studio, unde cei mici fac cursuri.

Evenimentul a început după ora 16, cu exerciții de încălzire. "Toată lumea este bine-venită, aşa dacă cineva din piaţă vrea să danseze, este poftit alături de noi", a spus Ana Maria Toth, coregrafa şi proprietara şcolii de dans.

Cei mai numeroşi participanţi au fost fetiţele, care au venit pregătite cu fuste colorate şi bentiţe, unele dintre ele fiind însoțite şi de mămicile lor.

După o repetiție, cei 100 de dansatori s-au mişcat pe ritmurile celebrei "Jerusalema" a celor de la Master KG și Nomcebo, moment în care părinţii aflaţi pe margini, dar şi cei de la cafenele, au început să le facă fotografii şi să-i filmeze.

Pe tot parcursul evenimentului, participanţii au respectat regulile sanitare, purtând măști de protecție (cu excepția copiilor mai mici de 5 ani) și păstrând distanțarea socială. 

"Noi ne pregătim de o lună pentru acest moment. Am ales «Jerusalema» pentru că cei mici dansau mereu pe ea la repetiţii, dar şi pentru că are conotaţii religioase şi aduce bucurie, sentiment pe care am vrut să-l inducem şi noi celor prezenţi", a mai spus Ana Maria Toth.

La final, toţi dansatorii au primit în dar medalii, dar şi aplauze din partea orădenilor aflaţi în Piaţă.