După o vizită în România și Slovacia, prima doamnă a Americii, Jill Biden, a mers duminică în Ucraina, unde s-a întâlnit cu Olena Zelenska, soția președintelui Volodimir Zelenski, scrie g4media.ro, citând CNN.

Cele două s-au întâlnit în Uzhhorod, un oraș mic din sud-vestul Ucrainei, evenimentul nefiind anunțat public.

Potrivit sursei citate, soția președintelui american Joe Biden a trecut granița Ucrainei la ora 14.41, din Slovacia. Informația a fost confirmată de Casa Albă.

Jill Biden și Olena Zelenska s-au întâlnit într-o școală care s-a transformat în locuință temporară și adăpost pentru 163 de ucraineni strămutați, printre care 47 de copii. Ei sunt sprijiniți de Organizația Internațională pentru Migrație, o agenție ONU. 

Cele două prime doamne s-au îmbrățișat pentru câteva secunde. Jill Biden a purtat aceeași rochie pe care a avut-o în România, la întâlnirea de sâmbătă cu Carmen Iohannis, iar Zelenska a fost îmbrăcată cu un costum cu pantalon, de culoare negră. În picioare, prima doamnă a Ucrainei a avut încălțăminte sport în culorile albastru și galben, specifice țării. 

Jill Biden i-a oferit un buchet de flori Olenei Zelenska. „Am vrut să vin aici de Ziua Mamei (sărbătorită în SUA în a doua duminică a lunii mai, n.r.)”, i-a spus Jill Biden omoloagei sale, potrivit hotnews.ro. „Am considerat important să arăt poporului ucrainean că Statele Unite îi sunt alături, că acest război brutal trebuie să înceteze”, a mai spus prima doamnă a Americii.

„Vreau să vă mulțumesc pentru un gest foarte curajos”, i-a spus Zelenska, vorbind cu Biden printr-un interpret. „Înțelegem ce înseamnă ca prima doamnă a SUA să vină aici în vreme de război, când operațiuni militare au loc în fiecare zi, unde sirenele sună în fiecare zi, inclusiv azi. Simțim cu toții sprijinul dvs. și al președintelui american. Azi, de Ziua Mamei, este o zi simbolică pentru noi, deoarece simțim și dragostea și susținerea dvs.”, a spus soția președintelui ucrainean. Cele două au vorbit, timp de o oră, cu ușile închise. 

Presa internațională notează și că aceasta a fost pentru prima dată când soția președintelui ucrainean a apărut în public de când Rusia a început invazia în Ucraina, pe 24 februarie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!