Actorul Jim Carrey a fost declarat nevinovat în procesul legat de moartea fostei sale iubite, Cathriona White, care a încetat din viaţă în 2015, la doar 30 de ani. Artistul de 56 ani de ani fusese acuzat că i-ar fi făcut rost de medicamentele cu care femeia s-a sinucis.

White, o cosmeticiană din Irlanda, care era căsătorită dar nu mai trăia alături de soţul ei, a fost în mod intermitent partenera de viaţă a lui Carrey între anii 2012 şi 2015. Ea a decedat la vârsta de 30 de ani în locuinţa sa din Los Angeles în urma administrării unei supradoze de medicamente.
Cei care l-au acuzat pe actor de moartea femeii au fost mama, Brigid Sweetman, şi fostul soţ al Cathrionei White, Mark Burton.

Cei doi l-au dat în judecată pe Carrey pentru încălcarea Drug Dealer Liability Act - legea de responsabilitate a comercianţilor de substanţe controlate - şi de omor din culpă, cei doi susţinând că vedeta i-a furnizat lui White medicamentele care i-au adus moartea.

În plus, familia femeii l-a acuzat pe Jim Carrey şi de faptul că ar fi infectat-o pe Cathriona cu mai multe boli cu transmitere sexuală.

Digi24.ro scrie că actorul i-a dat la rândul său în judecată pe cei doi. În cadrul acestei acţiuni actorul a făcut referire la o situaţie în care White l-ar fi şantajat ameninţându-l că, în cazul în care nu va primi câteva milioane de dolari "va apela la presă" şi va dezvălui că vedeta a infectat-o cu herpes. Avocatul actorului a explicat că acesta "a cedat solicitărilor şi a rezolvat problema în privat cu Cat şi cu avocatul acesteia", chiar dacă acuzaţiile lui White erau false.

Digi24 notează că înregistrările medicale ale lui White şi rezultatele testelor efectuate s-au dovedit a fi false. White schimbase informaţiile de pe testul efectuat în 2011 de o prietenă a ei care era sănătoasă pentru a sugera că a fost infectată abia după ce a început relaţia cu actorul, precizează sursa citată.

Un purtător de cuvânt al lui Carrey a confirmat pentru The Hollywood Reporter că procesul a fost anulat la 25 ianuarie şi a precizat că "Jim aşteaptă cu nerăbdare să îşi vadă mai departe de viaţa sa".