Copiii care au trecut în ultimele zile prin parcul Libertății au fost invitați la o sumedenie de activități distractive, parte din River Fest, un eveniment organizat de adolescenți care urmează programul EduBiz, ONG specializat în orientarea tinerilor în carieră.

Așa cum se obișnuiește în cadrul EduBiz, la finalizarea primului an al programului, liceenii trebuie să organizeze evenimente caritabile, inspirați de asociațiile pentru care au făcut voluntariat în ultimele luni.

O astfel de echipă, formată din Alex Marinescu (elev la Colegiul Emanuil Gojdu), George Hiticaș (Liceul Aurel Lazăr), Răzvan Iova (Colegiul Emanuil Gojdu), Luca Sas (Colegiul Mihai Eminescu) și Dominik Schul (Liceul Aurel Lazăr), a pus la punct detaliile River Fest. „Este un eveniment caritabil organizat de noi, dar cu ajutor Edubiz, care ne-a îndrumat și sprijinit pe partea de birocrație”, a explicat Răzvan.

Pe spațiul verde din parcul Libertății, liceenii au organizat mai multe jocuri pentru copii și adolescenți, cum ar fi doborârea unor doze de metal cu o minge, aruncarea unui burete ud printr-o gaură, „ping pong” în pahare cu apă ori modelare în lut. De asemenea, în parc a fost așezată o saltea pentru sumo și două costume specifice, pe care doritorii le-au putut îmbrăca și au putut să intre la luptă.

Fiecare activitate a avut un cost de participare între 10 și 30 de lei, dar scopul a fost unul caritabil: toți banii strânși la festival vor ajunge la o adolescentă bolnavă. „Prin acest eveniment vrem să venim în ajutorul unei fetițe, Victoria, care are 13 ani și suferă de o formă foarte gravă de scolioză”, a mai spus Răzvan.

Organizarea evenimentului a fost făcută exclusiv de liceeni, care astfel au aflat ce înseamnă să cauți sponsori, cum planifici bugetul unui eveniment, cum autorizezi o activitate în aer liber și multe alte aspecte la care altfel nu s-ar fi gândit. „Dorința noastră a fost să aducem comunitatea împreună, să socializeze și să răspândim awareness-ul (conștientizarea – n.r.) de a face bine”, a spus și George.

„Edubiștii” vor fi prezenți în parc, cu aceleași jocuri, și duminică. „Vom fi aici între orele 12 și 22 și sperăm să strângem cât mai mulți bani. Primele două zile au fost foarte bune, din acest punct de vedere”, a declarat Alex.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!