Job-urile remote au devenit din ce în ce mai populare. Acestea îţi oferă avantajul de a lucra din propria casă, de la cafeneaua preferată sau chiar de la o cabană din munţi. Practic, poţi lucra de oriunde doreşti, cât timp ai acces la internet de mare viteză.

Dacă îţi doreşti câteva idei de job-uri remote, citeşte mai jos în ce domenii găseşti astfel de oportunităţi:

Programare

Job-urile în IT sunt la mare căutare în ziua de astăzi. Acestea oferă o mulţime de beneficii, printre care deseori se numără şi posibilitatea de a lucra remote. Într-adevăr sfera IT include mult mai multe meserii în afară de programare. Programarea rămâne una dintre cele mai bine plătite arii din domeniul tech. Desigur, dacă ţi se pare prea greu să înveţi să scrii cod de la 0, poţi oricând să te îndrepţi către QA Testing, Front-End Development, Back-End Development sau analiza de date.

Majoritatea job-urilor de acest tip, de la programare şi până la testare sau analiza de date, se pot desfăşura remote.

Vestea bună este că nu trebuie neapărat să ai studii superioare în domeniu pentru a profesa în IT. Poţi urma o mulţime de cursuri de specializare, fie online, fie faţă în faţă. Există chiar şi programe gratuite, pentru cei care întrunesc anumite condiţii.

Cursuri online

Dacă ai experiență într-un anume domeniu, poţi oricând să începi să le-o împărtăşeşti și altora. Job-ul de formator sau trainer este la mare căutare, într-o mulţime de domenii, de la finanţe şi până la psihologie sau IT.

Există o mulţime de moduri prin care poţi preda cursuri online. Fie te angajezi la o companie ce oferă astfel de servicii, fie oferi cursuri de perfecţionare pentru angajaţii unei firme anume. De asemenea, ai şi varianta de a avea propria ta firmă şi de a oferi cursuri online pentru grupuri, companii sau persoane fizice.

Creare de conţinut

Crearea de conţinut este absolut necesară în ziua de astăzi. Consumăm conţinut de toate felurile zilnic, de la conţinut scris şi până la conţinut video sau foto. Spre exemplu, atunci când cauţi ceva pe Google, vei găsi o mulţime de rezultate ce înglobează conţinut scris: articole, postări, ştiri sau studii. De asemenea, atunci când intri pe TikTok sau Instagram, vei găsi conţinut video sau foto din belşug.

Ei bine, job-ul de creator de conţinut este unul cât se poate de real, ce se poate desfăşura remote. Poţi lucra pentru propriul tău brand, pentru paginile tale, dar şi pentru alţi creatori sau pentru alte companii.

Vei avea nevoie de un laptop, dar şi de un telefon performant. Dacă îţi doreşti un smartphone de ultima generaţie, poţi alege un Samsung S23 Ultra. Modelul S23 Ultra oferă funcţii de ultima generaţie, de la cameră foto şi până la procesor. Astfel, poţi folosi un Samsung S23 Ultra pentru creare de conţinut foto sau video, dar şi pentru editare.

În afară de modelul S23 Ultra, mai poţi alege un S23 Plus sau un Samsung Fold 5, dacă îţi doreşti un design special.

Traduceri

Traducerile sunt absolut necesare într-o mulţime de domenii, de la juridic şi medical şi până la business sau marketing. Astfel, dacă ai capacitatea de traducător autorizat sau pur şi simplu cunoşti foarte bine două sau mai multe limbi străine, un astfel de job se poate desfăşura remote, fie dacă găseşti un angajator ce oferă astfel de oportunităţi, fie dacă alegi să lucrezi freelance.

Dacă vei opta pentru lucrul freelance, există o mulţime de platforme unde poţi începe să îţi promovezi serviciile. Printre cele mai populare se număra Fiverr şi UpWork.

Contabilitate

Job-urile în finanţe îţi pot oferi o mulţime de avantaje, de la posibilitatea de a lucra remote şi până la salarii peste media pieţei. Unul dintre cele mai populare job-uri în acest domeniu este cel de contabil. Pentru a te ocupa de contabilitate, ai nevoie fie de studii superioare în domeniu, fie de cursuri de specializare. Există o mulţime de arii din care poţi alege când vine vorba de contabilitate. În plus, foarte multe oferte de job îţi dau posibilitatea de a lucra pe cont propriu, în regim freelance.

Consiliere

Dacă ai experiență într-un domeniu de business, atunci poţi oferi consiliere pentru alte firme sau alte persoane din sfera respectivă de activitate. Consilierea în business poate include planuri de afaceri, strategie, variante de extindere, dar şi sfaturi ce ţin de management.

Poţi alege să îţi deschizi propria firmă sau să lucrezi într-o firmă ce oferă deja astfel de servicii. Există şi posibilitatea de a lucra remote, cu ajutorul platformelor precum Zoom sau Teams, unde poţi avea întâlniri cu clienţii.

Dacă îţi doreşti să lucrezi remote, ai o mulţime de oportunităţi în domenii diverse, de la IT şi până la contabilitate sau creare de conţinut. Bineînţeles, este important să alegi un domeniu în care ai experiență şi care ţi se potriveşte.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!