Jucătorii echipei HCM Constanţa au primit medaliile de campioni şi trofeul Ligii Naţionale, sâmbătă, după meciul de pe teren propriu, susţinut în compania echipei bihorene CSM Oradea şi încheiat cu un succes foarte strâns, la doar două goluri, scor 32-30 (16-14), din penultima etapă a sezonului.

Tânăra formaţie orădeană nu s-a lăsat intimidată de valoarea adversarului şi chiar evoluând în propriul ei fief a reuşit să o pună în dificultate pe parcursul disputei. După ce la pauză gazdele au intrat în avantaj, cu 16-14, şi-n repriza secundă situaţia a fost cam aceeaşi, fiind chiar mai echilibrată decât prima. Astfel, în cele din urmă, constănţenii s-au impus doar cu scorul de 32-30, suficient însă pentru a nu le strica sărbătoarea prilejuită de atribuirea medaliilor şi a trofeului de campioni, din partea Federaţiei Române de Handbal.

Antrenorul Ion Crăciun, care a câştigat titlul în premieră la conducerea tehnică a unei echipe, s-a declarat încântat de această reuşită. "E un sentiment unic, prima medalie de campion nu se uită niciodată, ca şi prima iubire. Mă bucură că pe unii dintre jucători de-acum care au ajuns la acest nivel i-am crescut. Este o satisfacţie în plus pentru orice antrenor", a menţionat el.

De partea cealaltă, tehnicianul orădean Sebastian Tudor, împreună cu elevii săi s-au declarat mulţumiţi de prestaţia din acest joc, afirmând că regretă apropierea de final a campionatului, acum când formaţia orădeană şi-a revenit, joacă frumos, pune în dificultate adversari serioşi şi chiar obţine rezultate surpriză, cum s-a întâmplat marţi, cu Ştiinţa Bacău.

După 25 de etape, primele trei locuri ale clasamentului Ligii Naţionale sunt ocupate, în ordine, de HCM Constanţa 45 puncte, HC Odorhei 37 şi CSU Suceava 36.

Ultima etapă a sezonului 2010-2011 este programată în 21 mai, după care primele opt clasate vor juca în Cupa României, la Drobeta Turnu Severin (25-27 mai).


Rezultatele înregistrate în partidele disputate, sâmbătă, în etapa a 25-a a Ligii Naţionale masculine:

HCM Constanţa-CSM Oradea 32-30
UCM HC Caraş-Severin-Dinamo Municipal Braşov 33-22
CSM Bucureşti-Energia Pandurii Tg. Jiu 34-30
Ştiinţa Bacău-U Transilvania Cluj 29-29
Poli Timişoara-Minaur Ştiinţa Baia Mare 27-23

În devans s-au jucat meciurile dintre CSM Satu Mare-HC Odorhei 33-33 şi Steaua Bucureşti-CSU Suceava 26-32.