În ultimele zile, mediul online a fost "umplut" Pokemon Go, un nou joc pentru mobil de tip "vânătoare de comori"  în cadrul căreia internauţii trebuie să prindă "pokemoni" virtuali.

Folosindu-se de aşa numita "realitate augmentată", aplicaţia aduce lumea jocului în lumea reală, folosindu-se de coordonatele GPS ale telefonului şi de camera foto pentru a captura monştrii virtuali care apar în locurile reale din împrejurimi.

Jocul, creat de Nintendo, a devenit rapid una dintre cele mai descărcate aplicaţii din lume, având milioane de instalări în mai puţin de o săptămână. Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, un tânăr de 18 ani a fost împuşcat în timp ce încerca să captureze unul dintre personajele jocului pe o stradă din oraşul Chiquimula, Guatemala. Poliţia locală a găsit la locul crimei aproximativ 20 de cartuşe.

"Nu ştiu de ce fiul meu a ieşit din casă. Era deja în pat când vărul său i-a trimis un mesaj spunându-i să iasă afară pentru a descărca un joc la câteva case distanţă", a declarat Rosalinda, mama băiatului de 18 ani.

Autorităţile trag un semnal de alarmă că jocul este deosebit de periculos, iar gamerii trebuie să fie atenţi să nu se pună în situaţii periculoase când folosesc aplicaţia.

Conform site-urilor de ştiri, un şofer a fost amendat în West Midlands, Marea Britanie, pentru că se juca în timp ce conducea, doi jucători au fost împuşcaţi în Florida, după ce proprietarul unei locuinţe a crezut că sunt nişte hoţi, iar în New Jersey, o femeie a rămas blocată într-un copac din cauză că s-a lăsat prea "prinsă" în joc. Femeia a fost salvată din cimitirul Eglington, oraşul Clarksboro, după ce a încercat să prindă un pokemon, cel mai probabil unul rar.

În Bosnia autorităţile au avertizat populaţia să evite zonele unde s-ar mai afla mine rămase în urma războiului, iar în Indonezia, poliţiştilor le-a fost interzis să joace Pokemon Go în timpul orelor de lucru, urmând ca decizia să fie extinsă asupra întregului cadru militar.