Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi avertizărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie, care creează incertitudine asupra posibilităţii de transport a echipelor, arbitrilor şi comisarilor, programul competiţional pentru acest week-end a suferit modificări considerabile în competiţiile baschetbalistice.

Astfel, jocurile din etapa XX-a a campionatului Divizia A masculin, programate pentru vineri, sâmbătă şi duminică, au fost amânate, cu excepţia partidei CSM Oradea - U-Mobitelco BT Cluj-Napoca, care s-a disputat vineri, echipa din Cluj efectuând de joi deplasarea.

Celelalte jocuri din această etapă au fost reprogramate însă pentru datele de 14 februarie, 7 martie sau 28 martie, după cum anunţă Federaţia Română de Baschet.

De asemenea, jocurile din etapa a XX-a din Divizia A, feminin, programate să se desfăşoare în acest week-end au fost amânate. Jocurile din această etapă vor fi reprogramate pentru datele de 8 februarie sau 22 februarie. Astfel, orădencele de la Universitatea CSM nu au mai făcut deplasarea la Târgu Mureş, unde trebuiau să joace în acest sfârşit de săptămână şi au profitat de ocazie, urmărind pe viu jocul băieţilor cu clujenii, joc de la care au avut ce învăţa.

Tot din cadrul Campionatului Naţional de Baschet, şi jocurile din prima etapă a returului Diviziei B, masculin şi feminin, nu se vor desfăşura, urmând a fi reprogramate.

Handbaliştii de la CSM Oradea trebuiau să debuteze în noul an duminică la Sighişoara, joc care de asemenea a fost amânat, "pentru marţi sau miercuri", după cum susţin oficialii orădeni.

În prima etapă a returului Diviziei A la handbal masculin se va juca duminică, însă doar derby-ul băimărean, dintre Extrem şi HC Minaur, meci pe care şi conducătorii echipei orădene îl vor viziona, având în vedere că cele două echipe le sunt rivale în campionat, iar jocurile cu ele se apropie.