Jocurile Olimpice de vară 2016 de la Rio de Janeiro s-au încheiat, duminică noapte, printr-o ceremonie fastuoasă desfăşurată pe stadionul Maracana.

Peste 11.000 de sportivi din 205 ţări, plus o delegaţie a sportivilor refugiaţi şi una a sportivilor care au evoluat sub drapelul olimpic, au participat la cea de-a 31-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară.

După ce la ceremonia de deschidere Cătălina Ponor a fost portdrapelul României, la ceremonia de închidere cea care a purtat steagul a fost Simona Pop, spadasina care a obţinut alături de echipă medalia de aur la această disciplină de la JO 2016 Rio.

Delegaţia României a încheiat competiţia cu ​cinci medalii: una de aur (echipa feminină de spadă), una de argint (tenis la dublu masculin) şi trei de bronz (una la haltere, una la lupte, una la canotaj 8+1 feminin). În total,România a participat la Jocurile Olimpice de la Rio cu 96 de sportivi şi 7 rezerve, concurând în 15 sporturi.

Sportivii români au câştigat cu o medalie mai mult decât la ediţia din 1952, când s-a înregistrat cel mai mic număr de medalii din istoria tricoloră.

La finalul ceremoniei de închidere, drapelul olimpic a fost transmis oraşului Tokyo, care va găzdui următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, în 2020.