O echipă formată din medici de diferite specializări va ajunge săptămâna aceasta, joi şi vineri, în comuna Tinca, pentru a oferi consultaţii gratuite adulţilor şi copiilor care locuiesc acolo.

Acţiunea umanitară denumită "Caravana de bine" este organizată de Crucea Roşie Română, iar în cadrul acesteia mai multe cadre medicale merg voluntar în zone rurale din 17 judeţe pentru a oferi servicii medicale gratuite.

"Între 21 şi 22 iulie 2022, «Caravana de bine» se opreşte în judeţul Bihor, în Tinca, la căminul culturalîntre orele 10 şi 18. În cele două zile, echipă multidisciplinară formată din medici specialişti şi rezidenţi, asistenţi medicali, personal angajat şi voluntari ai Crucii Roşii Române vor fi alături de locuitorii comunei", se arată în comunicat.

Printre investigațiile care vor fi oferite în Tinca se numără: EKG şi ecograf, consultaţii de cardiologie, medicină internă, pediatrie ori diabetologie.

De asemenea, medicii prezenți vor măsura tensiunea arterială şi glicemia doritorilor, vor susţine sesiuni de instruire în acordarea primului ajutor, dar și sesiuni de educaţie pe tema igienii dentare, nutriţie, prevenirea infectării cu Covid-19 şi a bolilor cu transmitere sexuală.

În urma examinărilor, medicii vor elibera scrisori medicale cu rezultatul bilanţului clinic şi paraclinic, precum şi recomandări terapeutice care vor fi urmate de pacienți sub îndrumarea medicului de familie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!