Dacă locuiţi în Oradea, aveţi peste 50 de ani sau suferiţi de o boală cronică, nu mai aveţi nevoie să ieşiţi din case! Trei tineri orădeni se oferă să facă cumpărături pentru persoanele vulnerabile în faţa COVID-19 şi să le livreze gratuit.

Iniţiativa a avut-o Lorena Dagau, o elevă a Colegiului Tehnic Mihai Viteazul, care a aflat că tinerii din Asociaţia Studenţilor la Construcţii din Bucureşti fac astfel de livrări. "Am luat legătura cu cei din asociaţie şi mi-au spus cum pot să demarez şi la noi o astfel de acţiune", a spus Lorena, joi, pentru BIHOREANUL.

Sprijinită de doi prieteni, adolescenta a anunţat pe Facebook că persoanele vulnerabile în faţa noului coronavirus pot apela la serviciile gratuite de livrare oferite de voluntari, sunând la unul din numerele de telefon: 0772-130.628 şi 0744-841.450.

"Vrem să-i ajutăm să nu iasă din case, aşa că ne oferim să le facem cumpărăturile. Cine are nevoie de anumite produse sau de medicamente ne sună, noi scriem pe o listă cele necesare şi mergem să le cumpărăm. Înainte de a le achita la casă, sunăm să anunţăm cât costă, iar dacă persoana care le-a comandat îşi dă acordul, le cumpărăm. Pachetul îl dezinfectăm, îl ducem la adresa indicată, îl lăsăm la uşă, anunţăm telefonic şi ne retragem în apropiere. Persoana care a comandat ia pachetul şi lasă banii, de preferat împachetaţi într-o hârtie", a explicat liceana. Aceasta dă asigurări că livratorii vor fi precauţi şi vor purta măşti şi mănuşi, la fel cum vor avea la ei soluţii dezinfectante.

Tinerii nu vor lua niciun comision pentru livrare ori transport. Ei speră însă că orădenii vor înţelege că sunt dispuşi să cumpere strictul necesar şi nu vor comanda produse multe. "Avem şi o maşină, dacă bagajele vor fi mai grele, dar sperăm că nu va fi cazul", a precizat Lorena. Ţinând cont că nu percep taxe, voluntarii speră să se poată deplasa pe jos, cu bicicletele ori cu mijloacele de transport în comun.

Lorena a mai precizat că este în căutare şi de alţi voluntari dispuşi să se alăture acestei acţiuni. Aceştia se pot anunţa la aceleaşi numere de telefon la care se pot face şi comenzile de produse.

Afiş voluntari livratori