La iniţiativa Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor, nouă grădiniţe din Oradea s-au întrecut într-un concurs care a avut ca temă reciclarea.

Inititulată "Jucându-ne, reciclăm!", competiţia aflată la a treia ediţie a vizat educarea copiilor, dar şi a cadrelor didactice şi a părinţilor, în privinţa colectării selective a deşeurilor. Totodată, iniţiatorii concursului şi-au dorit ca participanţii să conştientizeze impactul deşeurilor nedegradabile asupra mediului înconjurător.

Fiecare grădiniţă care s-a înscris în concurs a primit recipiente pentru colectarea bateriilor şi a becurilor şi tuburilor fluorescente, care apoi au fost colectate pentru a fi reciclate. Înainte de fiecare colectare, însă, deşeurile au fost cântărite. În total, grădiniţele au predat o cantitate de 1465,5 kg deşeuri reciclabile, arată un comunicat transmis de APM Bihor.

Cea mai mare cantitate s-a adunat la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 53 – Structura Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 19 Oradea, unde s-au strâns 696,7 kg deşeuri. Pe locul II s-a clasat Grădiniţa Program Prelungit nr. 54, cu 534,5 kg, iar pe III Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 25, cu 102 kg.

Potrivit APM Bihor, clasamentul continuă cu Grădiniţa 53 (89,3 kg), Grădiniţa 47 "Amicii" (28 kg), Grădiniţa "Aleodor" (15 kg), Grădiniţa 34, Grădiniţa 45 şi Grădiniţa 23.

Firma Bene Internaţional, sponsor al concursului, a asigurat premiile pentru primele trei grădiniţe. Locul I a primit un calculator, locul II un monitor TFT +TV Tuner – kit TV, iar locul III o imprimantă multifuncţională.

"Mulţumim tuturor participanţilor pentru implicarea în cadrul acestei acţiuni practice de protejare a mediului înconjurător, de dezvoltare a unei atitudini de respect şi preţuire pentru tot ceea ce înseamnă natură", a mai transmis APM Bihor.