După o luptă intensă, cu faze spectaculoase și schimbări la cârmă, echipa de baschet a Oradiei a pierdut cu scorul 79-95 meciul cu liderul la zi al Bundesligii germane, Niners Chemnitz, în FIBA Europe Cup, faza Top 16.

În tradiția anilor precedenți, la începutul partidei, orădenii au aruncat cu jucării din pluș pe teren, acestea urmând să fie donate unor copii nevoiași. 

Putere germană 

Partida s-a disputat în sala polivalentă cu 5.000 de locuri, care a fost decorată de sărbătoare, cu fundițe luminoase în exterior și cu sania lui Moș Crăciun „zburând” aproape de tavan în interior. 

Baschetbaliștii CSM CSU Oradea au fost încurajați de mulți suporteri, care sperau într-o victorie acasă cu un adversar, ce-i drept, puternic. Niners Chemnitz este liderul la zi în Bundesligă și a adunat victorii după victorii în FIBA Europe Cup, având o medie de 93 de puncte marcate pe meci, după cum au arătat gazdele în avancronica partidei. 

Și la Oradea, germanii și-au arătat forța, dând tonul unui meci intens, în care și gazdele au avut atacuri remarcabile și s-au aflat de mai multe ori la conducere. 

Tarolis a marcat 28 de puncte!

La pauza mare, după o revenire a orădenilor, s-a intrat cu scorul de 37-40, iar baschetbaliștii s-au dus la vestiare în scadările suporterilor. Imediat după pauză, jucătorul orădean Donatas Tarolis a reușit două coșuri consecutive și a înscris și de la libere, după un fault, astfel că scorul a ajuns la 46-44 pentru orădeni. 

Preciși și înfipți atât în apărare, cât și în atac, jucătorii echipei germane au preluat din nou conducerea, astfel că înaintea ultimului sfert oaspeții conduceau cu 65-62. 

În ultimele 10 minute, ei s-au distanțat și mai mult pe tabelă, iar orădenii au părut că nu mai au resursele necesare pentru a le ține piept. Scorul final al partidei CSM CSU Oradea vs. Niners Chemnitz a fost 79-95. 

De la orădeni a ieșit în evidență, spre încântarea fanilor, Donatas Tarolis care a marcat 28 de puncte, pe unele din slam dunk, iar pe altele prin coșuri consecutive. De asemenea, Nijal Pearson a marcat 22 de puncte, unele după aruncări spectaculoase de la mare distanță. 

Fără Erick Neal

Merită precizat că CSM CSU Oradea a jucat fără coordonatorul de joc Erick Neal, care s-a accidentat la antrenamentul premergător partidei, precum și fără Nikola Markovic, absent din angrenajul echipei orădene, după o fractură la piciorul drept, suferită într-un meci din noiembrie.

În faza Top 16 a FIBA Europe Cup, echipa antrenată de Cristian Achim și Radovan Markovic are acum o victorie, obținută în Olanda, și o înfrângere, pe când oaspeții din seara de miercuri au adunat două victorii în această fază a competiției. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!