La această fază, desfăşurată în perioada 2-5 aprilie, au participat patru echipe, câştigătoarele celor patru faze zonale.

În primul meci, în semifinale, jucătorii bihoreni de la Liberty, care au evoluat sub titulatura de Colegiul Naţional "Arany Janos", au întâlnit echipa Auto Craiova, alcătuită din jucători de la Şcoala de Fotbal "Gică Popescu".

La capătul unei dispute echilibrate, formaţia olteană s-a impus cu scorul de 2-1, după ce la pauză rezultatul a fost egal, 1-1.

Bihorenii au deschis scorul prin Sîrbu, însă oltenii au reuşit să revină şi, după ce au egalat, au mai înscris şi golul victoriei.

În finala mică, CN "Arany Janos" Salonta a întâlnit echipa Liceului "Gheorghe Asachi" din Iaşi, echipă alcătuită din jucători de la clubul Politehnica Iaşi.

La capătul unui meci bun, bihorenii s-au impus de această dată cu scorul de 4-1, după ce la pauză au condus cu 3-0, prin golurile marcate de Sîrbu - 2, Bîgiu şi Mureşan.

Astfel, CN "Arany Janos" Salonta a intrat în posesia medaliilor de bronz, un rezultat bun, ţinând cont că au lipsit mai mulţi jucători de la grupa de juniori B, dintre care 6 titulari, precum Fila, Vlad, Tonko, Vlad, Morariu, Miholca, Gabor şi Laposi.

În finala mare, Auto Craiova a învins clar, cu 5-1, formaţia Liceului "Benjamin Franklin" din Capitală, echipă alcătuită din tineri fotbalişti de la Dinamo.

Câştigătoarea competiţiei naţionale, Auto Craiova, va reprezenta astfel România la faza finală a Campionatului Mondial al Şcolilor, care se va desfăşura în Franţa, la Bordeaux, în perioada 14-22 aprilie.

"Am reuşit să evaluăm lotul în compania unor adversari cu forţă la nivel naţional. În condiţiile în care ne-au lipsit mai mulţi jucători, locul obţinut este un rezultat bun până la urmă", a declarat unul dintre antrenorii echipei bihorene, Halasz Laszlo.

Cel de-al doilea antrenor de la Liberty care a participat la această fază cu echipa CN "Arany Janos" este Gheorghe Ghiţ, care este şi profesor la colegiul salontan.

După această competiţie, juniorii B de la Liberty se vor concentra acum exclusiv pe campionatul naţional, unde doresc să facă performanţă.