Echipa bihoreană a Colegiului Naţional Arany Janos din Salonta, alcătuită exclusiv din jucători de la CF Liberty, a participat cu succes la faza de zonă a competiţiei naţionale a Campionatului Mondial al Şcolilor la fotbal, desfăşurată de joi până duminică la Târgu Mureş.

Jucătorii bihoreni au întâlnit în primul tur reprezentanta judeţului Maramureş, pe care au surclasat-o cu 16-0. În turul doi au evoluat împotriva echipei din judeţul Hunedoara, pe care au învins-o cu 3-0.

În finală, fotbaliştii de la Liberty s-au confruntat cu formaţia gazdă, echipa din Mureş. Meciul a fost foarte disputat şi s-a încheiat remiză, scor 0-0. A fost nevoie de executarea loviturilor de departajare pentru a stabili învingătoarea. Spre satisfacţia delegaţiei bihorene, aceasta a fost până la urmă echipa din Salonta, învingătoare cu 4-3.

Jucătorii bihoreni s-au calificat la faza finală a competiţiei naţionale de la Campionatul Mondial al Şcolilor, fază care va avea loc la Buftea şi Bucureşti, în perioada 3-5 aprilie. Semifinalele se vor desfăşura pe 3 aprilie la Buftea, precum şi finala mică, programată pe data de 5 aprilie, în timp ce finala mare va avea loc pe Naţional Arena, tot pe 5 aprilie.

La Târgu Mureş, delegaţia bihoreană a fost condusă de antrenorii Gheorghe Ghiţ şi Halasz Laszlo, primul fiind şi profesor la Colegiul Arany Janos. Un meci a avut două reprize a câte 40 de minute.

Lotul echipei bihorene a fost format din: Matei şi Tătăran - portari; R. Pop, Cotrău, Morariu, Asandului, Mureşan, Crişan, Sîrbu, Tomuţ, Bîgiu, Goţ, Lezeu, Maria, Măierean, Buz şi Colţunescu.

"Am câştigat meritat. Ne preocupă şi acest campionat, unde dorim să jucăm finala pe ţară", a declarat, la întoarcere, tehnicianul Halasz Laszlo.

Antrenorii de la Liberty au remarcat întregul grup de jucători pentru efortul depus în cele trei zile, în care au disputat trei jocuri pe terenul sintetic al Stadionului Transsil.