Un ceican cu vreo doi litri de vin, 200 de grame de ţuică la bord şi 1,98 la mie alcoolemie în sânge a urcat la volan, a mai luat şi vreo doi amici cu el şi a condus pe DN76 din Ceica şi până în Ştei, unde mai apoi a parcat într-un stâlp de telegraf.

Trimis în judecată de procurori pentru conducere în comă alcoolică, beţivul a fost condamnat la închisoare cu suspendare pe 3 ani şi interdicţia de a mai conduce pentru aceeaşi perioadă. Până aici, nimic ieşit din comun.

Sentinţa Judecătoriei Beiuş, menţinută şi de Tribunalul Bihor, a fost însă schimbată total de judecătorii Curţii de Apel Oradea.

Într-un moment de măreaţă inspiraţie, magistraţii l-au achitat definitiv pe şoferul cu pricina şi i-au dat o simplă amendă administrativă, dar şi permisul înapoi!

Motivul? Evenimentul provocat de omul muncii a fost fără urmări, iar acesta a condus pe un drum marginal. O fi arătând DN76 mai marginal din pricina gropilor, însă nici chiar aşa.

Bihorel propune ca, la viitoarea beţie, şoferul cu pricina să-i ia cu maşina pe cei trei judecători şi să-i plimbe oleacă până într-un stâlp. Poate îşi mai revin...