Doi bărbaţi care au adus cu ei o boxă şi au făcut să răsune Parcul Magnoliei de teme religioase, îndemnându-i cu emfază, la microfon, pe cei prezenţi să se pocăiască şi povestind inclusiv despre judecata şi viaţa de apoi au stârnit revolta unor părinţi care au trecut cu copiii prin zonă.

Întâmplarea, petrecută vineri după amiază în parcul din Rogerius, a fost sesizată BIHOREANULUI de un cititor.

"Unul dintre ei vorbeşte în engleză şi are traducător român. Nu mi se pare normal ca, într-un parc plin de copii, să vii să vorbeşti despre viaţa de apoi. Efectiv nu cadrează într-un parc de copii un asemenea comportament, iar dacă are şi autorizaţie mi se pare cu atât mai grav", a sesizat cititorul.

Iniţial, acesta a reclamat "show-ul" la Poliţia Locală, iar ulterior a sunat și la Poliţia Municipiului Oradea. "Este chiar deranjant ce se întâmplă, e un parc plin de copii şi nu înţeleg rostul acestui demers. Noi suntem ortodocşi - practicanţi sau nu -  dar nu ni se pare normal să se întâmple asta într-un parc de copii, fie că au autorizaţie, fie că nu au", a mai spus orădeanul. „Eu am fost toata perioada, de la început până la sfârșit, și nu a fost nimeni de la poliție, nici de la Locală, nici de la Municipiu”, a mai precizat reclamantul.

Acesta a trimis redacţiei şi câteva fotografii şi filmuleţe. În înregistrări se vede cum un bărbat exuberant povesteşte despre Dumnezeu şi despre relaţia cu acesta. "Trebuie să fim împăcaţi cu Iisus Cristos, şi asta se întâmplă doar prin credinţă şi pocăinţă. Suntem aici să vă rugăm să vă întoarceţi la Iisus Cristos. Acesta nu este un apel la religie, acesta nu este un apel la a veni la biserică, este un apel la a veni la Iisus Cristos", a spus un bărbat, tare, la microfon.

Chestionată de BIHOREANUL pe această temă, Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, a declarat că evenimentul a fost verificat de polițiști.

"A fost un apel prin 112, la solicitare s-au deplasat poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea. Au stat de vorbă cu organizatorii, au verificat documentele, aveau eliberată autorizaţie legală pentru manifestaţie. Toate documentele erau în regulă. Nu au luat nicio măsură pentru că nu au avut de ce", a declarat comisarul Alina Dinu.

De precizat că autorizaţiile pentru acest gen de evenimente se eliberează de Primăria Oradea, prin Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice, în baza unei cereri, cu respectarea Hotărârii de Consiliu Local care le reglementează. Potrivit documentului, care nu intră în detalii privind conţinutul evenimentelor, "adunările publice trebuie să se desfăşoare în mod paşnic şi civilizat, cu protecţia participanţilor şi a mediului ambiant, fără să stânjenească folosirea normală a drumurilor publice (…) ori să degenereze în acţiuni turbulente de natură a pune în primejdie ordinea şi liniştea publică, siguranţa persoanelor, integritatea corporală, viaţa sau bunurile acestora ori ale domeniului public".