Deşi pe 20 septembrie Curtea de Apel Oradea a decis, definitiv şi executoriu, anularea concursului pe care Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bihor l-a organizat în 2019 pentru ocuparea postului de director economic - câştigat de PSD-istul Liviu Sabău Popa, fost consilier local şi fost consilier al ex-ministrului Sănătăţii Florian Bodog - deoarece acesta nu îndeplinea criteriile legale de vechime nici măcar ca să se prezinte, politicianul continuă, bine-mersi, să ocupe postul şi, implicit, să încaseze salariul aferent, de aproape 2.000 euro lunar.

Cum e posibilă aberaţia? Datorită unei sentinţe pronunţate marţea trecută de judecătorul Ovidiu Galea (foto) de la Tribunalul Bihor, care, la solicitarea lui Sabău Popa, a hotărât suspendarea aplicării deciziei pe care managerul SAJ Bihor, dr. Liciniu Venter, a emis-o în executarea sentinţei Curţii de Apel, pentru anularea concursului din 2019 şi desfacerea contractului de muncă.

Cum ar veni, sentinţa Tribunalului o "bate" pe cea a Curţii de Apel, o inovaţie juridică bizară explicabilă, însă, printr-un mic detaliu: la fel ca Liviu Sabău Popa, şi judecătorul Galea, fost securist deconspirat de CNSAS, gravitează în jurul PSD.

În epoca Dragnea, când era el însuşi suspendat din magistratură pentru suspiciuni de corupţie, Galea s-a refugiat director de cabinet la secretarul de stat Lilla Debelka, şefa Departamentului de stat pentru românii de pretutindeni. Iar acum, probabil, îşi arată recunoştinţa...