Ancuța Popoviciu, judecătoarea cu origini din Beiuș care a judecat, inițial, dosarul „2 Mai” și care a șocat opinia publică întrebând la primul termen al procesului dacă unul dintre cei doi tineri decedați în accidentul provocat de Vlad Pascu este în sală, a fost suspendată din magistratură pentru 3 luni.

Decizia a fost luată miercuri de Consiliul Superior al Magistraturii, secția pentru judecători în materie disciplinară.

„Admite acțiunile disciplinare conexate formulate de Inspecția Judiciară împotriva pârâtei Popoviciu Ioana Ancuța – judecător în cadrul Judecătoriei Constanța. În baza art. 273 alin.(1) lit.e) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, aplică pârâtei Popoviciu Ioana Ancuța – judecător în cadrul Judecătoriei Constanța sancțiunea disciplinară constând în „suspendarea din funcție pentru o perioadă de trei luni” pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.271 lit.g) teza I și art.271 lit. s) teza a II-a din același act normativ”, se arată în hotărârea postată pe site-ul CSM.

Concret, articolele invocate de CSM se referă la ”nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile” și la ”exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”.

Decizia nu este definitivă, ci cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție. 

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, Inspecţia Judiciară a trimis-o în judecată disciplinară pe judecătoarea cu origini în Bihor în această vară.

Între timp, judecătoarea, care și-a ostilizat familiile victimelor, prin inabilitățile din sala de judecată, dar și prin amânările repetate, a fost recuzată din dosar, iar procesul a fost reluat cu un nou magistrat, conform G4Media.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!