Un judecător de la Tribunalul Piteşti a fost bătut crunt de doi poliţişti de la Biroul Poliţiei Autostrăzi. Totul s-a petrecut noaptea trecută, în jurul orelor 23.00, într-o benzinărie de la kilometrul 80 de pe Autostrada A1. Potrivit primelor informaţii, judecătorul ar avea fractură nazală şi o mână în gips.

Magistratul spune că se întorcea din Capitală spre casă împreună cu fetiţa sa în vârstă de şapte ani, când s-a oprit la benzinăria de la km. 80. Aici se aflau şi cei doi poliţişti, iar la vederea acestora judecătorul s-a adresat fetei sale şi ar fi pomenit cuvântul miliţieni. Imediat, el ar fi fost atenţionat de către doi agenţi care se aflau în barul benzinăriei şi care i-ar fi reproşat că i-a jignit prin această expresie şi că le-ar fi vorbit la "per tu", potrivit Mediafax.

Judecătorul a precizat că a urmat o altercaţie verbală, după care poliţiştii l-au agresat şi încătuşat sub privirile copilului său. Bărbatul mai susţine că în timpul agresiunii a fost dat cu capul de gresie şi a fost lovit cu pumnii şi picioarele, suferind răni la mâini şi la picioare şi o fractură de piramidă nazală, situaţie certificată de documentele medico-legale obţinute luni de la Serviciul Medico-Legal Piteşti.

Magistratul mai spune că la un moment dat le-a arătat celor doi poliţişti legitimaţia de servici, iar atunci aceştia i-au scos cătuşele şi l-au lăsat să plece. Gabriel Apostol spune că în cursul acestei zile va depune o plângere penală la Parchetul Judecătoriei Topoloveni împotriva agresorilor.

La rândul său, Alin Anton, avocatul magistratului, spune că poliţiştii nu aveau niciun motiv să intervină, pentru că nu a fost vorba despre o ofensă adusă autorităţii, ci era o afirmaţie într-o discuţie cu fiica sa.