Hotnews a publicat noi date din telegramele interceptate de Wikileaks, potrivit cărora judecătorul Cristi Danileţ, cel care a fost vicepreşedintele Judecătoriei orădene, iar acum este membru CSM, ar fi divulgat reprezentanţilor Ambasadei SUA la Bucureşti că a văzut dosare realizate de Serviciul Independent de Protecţie şi Anticorupţie (SIPA) şi care conţineau "detalii despre relaţii sexuale ilicite ale unor judecători şi procurori, chiar dosare medicale potrivit cărora unele judecătoare au făcut avorturi".

"Fondatorul SoJust Danileţ (care a făcut parte din echipa lui Macovei) a spus consilierilor politici că SIPA era în esenţă serviciul propriu de informaţii al Ministerului de Justiţie, care avea scopul de a spiona vieţile private ale judecătorilor, procurorilor, oficialilor din instanţe şi chiar a cetăţenilor de rând. El le-a văzut dosarele care conţineau detalii despre relaţii sexuale ilicite ale unor judecători şi procurori, chiar dosare medicale potrivit cărora unele judecătoare au făcut avorturi (...). Danileţ a divulgat că, deşi dosarele de dinainte de 2001 au fost distruse, Ministerul de Justiţie a păstrat dosarele din 2001-200, în două încăperi mici accesibile ministrului de Justiţie", se arată în telegrama trimisă în 2009 la Washington de Ambasada SUA.

În acelaşi document mai scrie că atenţia presei s-a concentrat pe propunerea ministrului de Justiţie Predoiu de a reînvia SIPA, serviciu desfiinţat de Monica Macovei în 2005. Dosarele pe care Danileţ pretindea că le-a văzut erau, în opinia sa, dovada reîntoarcerii la epoca Ceauşescu şi "era greşit să crezi că poţi forţa prin şantaj judecătorii să se reformeze".

În finalul telegramei, într-un comentariu propriu al ambasadei, scrie că judecătorii tineri ai României, inclusiv grupul SoJust, au mulţumit ambasadei pentru susţinerea unor idei de-ale lor, precum propunerea lor de a publica toate deciziile judiciare pe internet.