Citând un raport realizat de Curtea de Conturi şi publicat la începutul acestui an, site-ul Capital.ro scrie că la finele anului 2011 "marea majoritate a DN modernizate şi a celor cu îmbrăcăminte bituminoasă uşoară, care împreună reprezentau circa 98,2 % din reţeaua naţională de drumuri naţionale, avea durată depăşită".

Potrivit raportului, Bihorul este în topul judeţelor cu cea mai mare pondere a drumurilor naţionale cu durata de serviciu depăşită. Judeţul nostru se situează pe locul trei pe listă, 95,4% din drumurile naţionale aflându-se în această situaţie.

Judeţul este depăşit doar de Maramureş (100%) şi Sălaj (100%). După Bihor, în topul celor mai proaste drumuri urmează municipiul Bucureşti (95,3%) şi Argeş (94,8%).

La polul opus se regăsesc judeţele Arad, în care doar puţin peste 10% din drumurile naţionale aveau durata de viaţă depăşită, Mehedinţi (15,4%), Caraş Severin (17,2%), Harghita (20,7%), Constanţa (24,1%).

Pe de altă parte, Institutul Naţional de Statistică (INS) a realizat recent inventarul drumurilor din România care relevă faptul că mai mult de jumătate din drumurile modernizate sau cu îmbrăcăminţi rutiere au durata de viaţă depăşită. Mai exact, 46,5% din lungimea drumurilor modernizate şi 52% din lungimea drumurilor cu îmbrăcăminţi uşoare rutiere aveau durata de serviciu depăşită, informează INS.