Sportivul orădean Costel Dănculea (foto dreapta), component al clubului de judo CSM JC Liberty, unde este pregătit de antrenorul Emil Morar, a reuşit să obţină medalia de aur în cadrul categoriei 73 kg, a concursului de Cupă Europeană de la Celje (Slovenia).

Judoka Costel Dănculea a avut un parcurs foarte bun, fără greşeală, reuşind să-şi învingă cu brio toţi adversarii. El s-a impus în grupa B a tabloului de la categoria sa, după ce a trecut de Dominik Sommer (Elveţia), Alfredo Mezzadra (Italia), Joey Bieckman (Olanda) şi Stefan Friedrich (Germania).

În semifinale concursului, Dănculea l-a învins Christopher Voelk (Germania), pentru ca în finală să îl depăşească pe Felix Galuaev din Rusia.

Rezultatul reprezintă un rezultat foarte bun la revenirea lui Dănculea în circuit, după accidentarea gravă suferită în urmă cu un an.

În cadrul aceleiaşi categorii, un alt judoka orădean, Dan Fâşie, a avut liber în primul tur, a trecut apoi în turul II de Sohira Gertobias, însă a fost eliminat în turul III de slovenul Rock Draksic.

La competiţia din Celje au fost prezenţi şi alţi doi judoka români, Gheorghe Bodârlău şi Remus Lazea (ambii la 81 kg), dar aceştia nu au reuşit să ajungă în fazele superioare.

Delegaţia României a mai cucerit însă o medalie de aur în întrecerea feminină, prin Violeta Dumitru, la categoria 48 kg. Ea a învins-o în finală pe Katharina Menz din Germania.