Ediţia a V-a a Cupei Bihorul la judo a reunit la start 255 de sportivi proveniţi de la cluburi din judeţele Maramureş, Satu Mare, Cluj, Sălaj, Bistrţa Năsaud şi Bihor. Judeţul Bihor a prezentat la start tineri judoka proveniţi de la cluburile JC Liberty LPS CSS Bihorul, Crişul Oradea, Gym Oradea, Viitorul Borş şi CS Palatul Copiilor şi Elevilor Oradea.

Întrecerile, desfăşurate la Sala LPS Bihorul, s-au derulat pe trei categorii de vârstă, U11, U13 şi U15, la diferite categorii de greutate.

Sportivii clubului gazdă, LPS CSS Bihorul JC Liberty Oradea, şi-au luat "partea leului", adjudecându-şi 25 de medalii, dintre care 5 au fost de aur, 6 de argint şi 14 de bronz.

Cele mai bune rezultate au fost obţinute în cadrul categoriei de juniori sub 15 ani (U15), unde elevii antrenorilor Alexandru Goncearenco şi Aurelian Ciprian Fleisz au obţinut trei locuri I, prin Luncan Vlad, la 38 kg, Mudura Darius, în cadrul categoriei de greutate 42 kg, şi Szalacsi George, la 46 kg.

La Under 15 au mai fost adjudecate şi patru locuri II, prin Laurenţiu Meze, la 50 kg, Farcaş Sergiu, la 42 kg, Bucurean George, la 46 kg, şi Tărău George, la + 66 kg.

În fine, pe treapta a III-a la categoria de vârstă de 15 ani s-au situat Anghel Anda, la 48 kg, Alexandru Lavinia, la 57 kg, şi Pop David, în cadrul categoriei 46 kg.
La sportivi sub 13 ani, tinerii judoka de la CSS LPS Bihorul JC Liberty au cucerit un loc II, prin Bechean Denzel, la + 55 kg, şi şapte clasări pe treapta a III-a, prin Corb Andreea, în limitele categoriei 29 kg, Popa Alexandru, la 34 kg, Ludescher Dominic, la 38 kg, Argyelean Bogdan, la 38 kg, Sălăjan David, la 46 kg, Bota Patrick, în cadrul categoriei 55 kg, şi Corb Andrei, la 55 kg.

Cea de-a treia categorie de vârstă din concurs, cea rezervată sportivilor sub 11 ani, a dat doi câştigători pentru gazde, pe Ludescher Aida, la 26 kg, şi David Dragoş, la + 55 kg. De asemenea, a mai fost ocupat un loc II, prin Kasziba David, la + 55 kg.

Evoluţii bune au avut la U11, chiar dacă s-au situat pe locul III, şi Radvansky David, la 27 kg, Fazecas Daniel, la 38 kg, Pop Bogdan, în limitele categoriei 46 kg, şi Vaida Marius la + 55 kg. "Avem o generaţie foarte bună la categoria U15, de unde şi aceste rezultate pe care le-am obţinut", a declarat, la final, antrenorul Alexandru Goncearenco.

Întrecerile ediţiei a V-a a Cupei Bihorul la judo s-au desfăşurat pe trei suprafeţe de luptă şi s-au constituit o ultimă verificare înaintea calificărilor Campionatelor Naţionale.