Desfăşurate în perioada 27-28 septembrie, la Belgrad, întrecerile Cupei Europene de judo pentru seniori au reprezentat un nou succes pentru sportiva orădeană Ioana  Matei, de la CSM Liberty. În urma unei evoluţii foarte bune, a reuşit să urce pe treapta a III-a a podiumului în cadrul categoriei 48 kg, "într-o companie destul de selectă, cu victorii în faţa unor sportive valoroase din Europa", după cum a declarat şi antrenorul Emil Morar.

Astfel, în primele tururi, Ioana le-a învins prin ippon pe austriaca Kraft şi la yuko pe germana Rottoff, ajungând în semifinala categoriei, unde a pierdut însă în faţa franţuzoaicei Clement.

În finala mică, pentru medalia de bronz, Ioana Matei a învins-o la ippon pe sârboaica Nikolic, intrând astfel în posesia medaliei de bronz şi reeditând performanţa realizată anul trecut.

"Pentru Ioana Matei, rezultatul obţinut la Belgrad înseamnă foarte mult, dându-i speranţe atât ei, cât şi antrenorilor ei, în încercarea ei de a se ridica cât mai mult în clasamentele internaţionale ale categoriei", a mai precizat tehnicianul Emil Morar.

Celălalt antrenor al Ioanei Matei este Aurelian Fleisz.

Dintre sportivii orădeni prezenţi la întrecerea de la Belgrad, unde au participat 277 de competitori din 23 de ţări, o clasare meritorie a mai obţinut şi Denis Mititelu, la categoria 81 kg, care a terminat competiţia pe locul al VII-lea.