Cea mai bună sportivă a județului, judoka Larisa Florian, are un calendar aglomerat în acest an competițional. Sportiva de la CSM JC Liberty Oradea aşteaptă decizia Uniunii Europene de Judo care va definitiva lista sportivilor ce vor participa la ediția inaugurală a Jocurilor Europene, eveniment găzduit în luna iunie la Baku, în Azerbaidjan.

Potrivit site-ului oficial al clubului CSM Oradea, sportiva ce participă în limitele categoriei 52 kilograme se situează pe locul 22 în lista EJU, însă la evenimentul amintit pot participa 20 de sportive. Pe de altă parte, la Jocurile Europene o țară poate avea cel mult două reprezentante, iar Israel, Germania și Ucraina au mai mult de două sportive în primele 20.

Până la Jocurile Europene, judoka orădeană va participa la alte câteva competiții importante. Este vorba despre Cupa României, care se va desfășura la Iași, un concurs de Grand Prix de la Zagreb (Croația), Openul European de la Cluj-Napoca, dar și la stagiul olimpic de la Tata (Ungaria).

De precizat că, indiferent dacă va participa sau nu la Jocurile Europene, Larisa Florian figurează pe lista concurenților la Universiadă, eveniment programat a se desfășura în Coreea de Sud, în perioada 3-14 iulie.

Potrivit site-ului clubului orădean, la Universiada de la Gwangju vor mai participa și alți sportivi de la CSM JC Liberty Oradea. Este vorba despre Andreea Florian (63 kg), Lorena Podelenczki (70 kg), Vlad Vișan (81 kg) și Farkas Zoltan (81 kg).