Ediţia din acest an a Cupei României la judo seniori, desfăşurată în weekend la Drobeta Turnu Severin, a prilejuit din nou obţinerea unor rezultate deosebite pentru judo-ul orădean, care a cucerit nu mai puţin de 12 medalii, în pofida a numeroase absenţe de marcă, datorate unor accidentări sau faptului că o parte din sportivi au fost menajaţi pentru Cupa Europeană de juniori, care se va desfăşura la Deva în această săptămână.

Cele mai importante absenţe au fost cele ale lui Laszlo Szoke (66 kg), Costel Dănculea (73 kg) şi Daniel Matei (100 kg), recent participanţi la Campionatele Europene de seniori, care au avut loc la Montpellier, în Franţa, toţi fiind accidentaţi uşor şi "nu s-a dorit a risca o agravare sau o recidivă", după cum a declarat antrenorul Emil Morar. Zsolt Balla (100 kg), de asemenea cu antebraţul în ghips, Larisa Florian (52 kg), Andreea Florian (57 kg), Loredana Podelenczki (70 kg), Mădălina Pantea (78 kg), Zoltan Farkas şi Mircea Pop (ambii 81 kg), Răzvan Bodea (90 kg) şi Luca Kunszabo (100 kg) au fost, la rândul lor menajaţi pentru competiţia de la Deva.

În contextul atâtor absenţe, candidaţii cu speranţe reale de a obţine medalii de aur au rămas Ioana Matei (48 kg), Dan Fâşie (73 kg) şi Valentin Radu (90 kg).

Singurul care şi-a respectat blazonul a fost până la urmă Dan Fâşie, care s-a impus clar în limitele categoriei 73 kg, câştigând spectaculos prin ippon toate meciurile şi obţinând medalia de aur, în finală chiar în faţa colegului de club, Denis Mititelu.

Ioana Matei a pierdut în semifinale, în fata clujencei Kovacs, cucerind în cele din urma doar bronzul, iar Valentin Radu s-a înclinat în finală în faţa dinamovistului Bodîrlău şi a cucerit medalia de argint.


Rezultatele complete ale sportivilor de la CSM Liberty:

Loc 1 - Dan Fâşie 73 kg

Loc 2 - Denis Mititelu 73 kg
- Adrian Merge 81 kg
- Valentin Radu 90 kg
- Georgiana Pantea 78 kg

Loc 3 - Ştefan Mateescu 60 kg
- Vlad Vişan 81 kg
- Ioana Matei 48 kg
- Patricia Petraş 57 kg

Loc 5 - David Pusztai 73 kg

Rezultate foarte bune au obţinut însă şi tinerele sportive de la CS Crişul Oradea, care junioare fiind au reuşit evoluţii bune într-o competiţie de senioare, cucerind, astfel, trei medalii:

Loc 2 - Daniela David 70 kg
Loc 3 - Denisa Benţe 48 kg
- Paula Kanalas 63 kg

Sportivii de la CSM Liberty Oradea sunt pregătiţi de antrenorii Emil Morar, Aurelian Fleisz, Alexandru Goncearenco şi Han Sang Ho, iar fetele de la CS Crişul de Olimpia Ianc.