Sportivii orădeni au obţinut două medalii la întrecerile Campionatelor Balcanice de judo juniori (sub 21 de ani).

La competiţia desfăşurată în Serbia, la Zrenjanin, în perioada 20-23 iunie, Oradea a avut trei reprezentanţi, pe Kunszabo Luca şi Răzvan Bodea, de la JC Liberty CSŞ LPS Bihorul, şi pe Denisa Benţe, de la CS Crişul.

Cel mai bun rezultat l-a obţinut Kunszabo Luca. Acesta, după un parcurs fără greşeală, a terminat pe primul loc şi a devenit campion balcanic în cadrul categoriei 100 kg.

Cealaltă medalie obţinută a fost de bronz, cucerită de  Denisa Benţe, în cadrul categoriei 52 kg.

În fine, Răzvan Bodea a fost aproape de podium la categoria 90 kg, dar a pierdut lupta pentru medalia de bronz şi a trebuit să se mulţumească cu locul al V-lea.

Dacă Kunszabo Luca şi Răzvan Bodea sunt antrenaţi de Aurelian Fleisz şi Emil Morar, Denisa Benţe se pregăteşte sub stricta supraveghere a Olimpiei Ianc.

De precizat faptul că întrecerile balcanice de judo juniori din Serbia au reunit la start sportivi din opt ţări, la fiecare categorie participând câte 10-12 sportivi.

În acest sfârşit de săptămână, un alt judoka orădean, David Fodor (50 kg), de la JC Liberty CSŞ LPS Bihorul, va evolua, la rându-i, la Campionatul Balcanic, dar pentru juniori under 15, competiţie care se va desfăşura în Muntenegru. De asemenea, în perioada 3-5 iulie, Vlad Luncan, tot de la JC Liberty CSŞ LPS Bihorul, va participa la Campionatul European pentru cadeţi, programat la Sofia (Bulgaria), unde sportivul orădean este creditat cu şanse la o medalie în cadrul categoriei 50 kg.