Judoka orădeni s-au remarcat din nou, de această dată la întrecerile Campionatelor Balcanice pentru cadeţi (under 17 ani) şi juniori (under 20 de ani), desfăşurate la Drobeta Turnu Severin. Aici tinerii sportivi orădeni au cucerit un număr de şase medalii.

Judoul orădean a fost reprezentat de sportivi de la JC Liberty LPS Bihorul (antrenori Aurelian Fleisz, Alexandru Goncearenko) şi CS Crişul (antrenoare Olimpia Ianc).

Pentru JC Liberty LPS Bihorul, cele mai bune rezultate le-au obţinut Larisa Florian (foto), la categoria 57 kg, Lorena Podelenczki (78 kg) şi Patricia Petras (52 kg), toate clasate pe primul loc şi devenite, astfel, campioane balcanice, primele două la categoria junioare, iar Patricia Petraş la cadete.

De asemenea, Andreea Florian (63 kg) şi Florin Avram (+100 kg) au obţinut medaliile de bronz la categoriile lor de greutate, la juniori. Deşi au avut o evoluţie bună, Vlad Vişan (73 kg) şi Andrei Stoica (66 kg), s-au situat în afara podiumului, fiind clasaţi în final pe locurile V la juniori, respectiv cadeţi.

De la clubul Crişul, principala performeră a fost Daniela David, clasată a III-a şi medaliată cu bronz la 70 kg, la categoria de vârstă cadete. O altă cadetă de la CS Crişul, Paula Canalaş, s-a situat pe locul V, la categoria 57 kg.

Pentru judoka juniori orădeni va urma acum principala competiţie a sezonului, Campionatul European, programat la Porec, în Croaţia, în perioada 21-24 septembrie.